Ingrediente:
Pentru umplutura:
- 1,25kg pere,
- sucul de la o lamaie.
Pentru aluat:
- 290g unt,
- 290g zahar,
- 1 praf de sare,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- 1 lingurita scortisoara,
- 1 fiola esenta de rom,
- 1 fiola esenta vanilie,
- coaja rasa si sucul de la o lamaie,
- o portocala,
- 3 oua,
- 350g faina,
- 1 plic praf budinca de vanilie,
- 3 lingurite praf de copt,
- 150 g iaurt,
- 50g fulgi migdale.
Mod de preparare:
Se taie perele sferturi, se curata, se cresteaza in evantai si se stropesc cu suc de lamaie. Se bat 250 g unt cu 250g zahar, sare, zahar vanilat, scortisoara, esente, coaja de lamaie si coaja de portocala. Se inglobeaza ouale pe rand si se amesteca. Cuptorul se incinge la 175 grade. Se amesteca faina cu praf de budinca si cu praf de copt si se inglobeaza in compozitia de ou. Se inglobeaza iaurtul si sucul de portocala. Aluatul se intinde intr-o tava si se aseaza deasupra perele. Se presara migdale si zahar si se aseaza fulgi de unt. Se coace 40- 45 min.