Ingrediente (pentru circa 12 bucati):
- 200 g unt moale,
- 100 g zahar,
- 1 varf de cutit sare,
- 1/4 baton de vanilie (miezul razuit),
- 270 g faina,
- 30 g cacao.
Pentru umplutura:
- 90 g frisca nebatuta,
- 200 g ciocolata amaruie,
- 4 linguri rachiu de fructe,
- 750 g mure,
- 1 lingura zahar pudra,
- 100 g migdale taiate,
- 250 g zahar tos.
Mod de preparare:
Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine circa 2 ore la rece. Se intinde pe planseta infainata (in forma de cerc, cu diametrul de 35 cm si grosimea de 1/2 cm), se imbraca cu el o forma de tort cu peretii detasabili (diametrul 30 cm) si se inteapa cu o furculita. Se coace 12-15 minute, acoperit cu hartie si un strat de fasole uscata. Se indeparteaza hartia si boabele si se mai da 8 minute la cuptor. Se pune frisca la fiert si cand da in clocot, se topeste in ea ciocolata rupta bucatele. Se lasa sa se raceasca, se incorporeaza rachiul si se toarna crema peste aluatul copt. Se tine o ora la rece, se pun murele peste crema si se presara cu zahar pudra. Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, se pun migdalele taiate, se presara cu zahar si se lasa sa se caramelizeze circa 8 minute in cuptorul incins la 220º. Se scot din cuptor si, dupa ce s-au racit, se rup bucati si se infig in crema de jur imprejurul tartei.