Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200g faina,
- ½ lingurita sare,
- 60g unt,
- 150g branza de vaci,
- 50g alune,
- 4-5 mere,
- 1 ou,
- 1 pahar (200g) smantana,
- 2 linguri zahar tos,
- 1 lingura zahar pudra.
Mod de preparare:
Prepara un aluat, amestecand faina, untul, sarea, si branza de vaci si lasa-l 30 de minute la rece. Incinge cuptorul. Intinde aluatul in forma unsa in prealabil. Gaureste-l din loc in loc cu o furculita si presara alunele pisate peste el. Curata merele, taie-le in patru si scoate-le samburii. Taie apoi sferturile de mar in felii subtiri pe care le dispui in forma de cerc peste aluat. Coace placinta 10 minute la cuptor. Apoi scoate-o, toarna deasupra amestecul de ou, smantana si zahar tos – bine batute cu telul – si mai coace – o circa 30 minute. La sfarsit, presara zaharul pudra peste tarta.