Ingrediente (pentru 12 felii):
Pentru aluat:
- 150g faina,
- 50g alune macinate,
- ½ lingurita scortisoara macinata,
- 1 praf de sare,
- 100g unt.
Pentru umplutura:
- 400g pulpa de dovleac,
- 400g mere acrisoare,
- 600ml vin alb,
- 120g zahar,
- 100ml suc de portocale,
- 1 ½ plic praf de budinca de vanilie,
- 200ml frisca,
- 50g fulgi migdale,
- 2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare:
Aluat.
Se framanta un aluat din faina, alune, zahar, scortisoara, sare, unt in fulgi si doua linguri apa rece. Se infasoara in folie si se da la rece 30minute. Se tapeteaza cu hartie o forma de tort. Se intinde din ¾ din aluat o foaie cu care se acopera fundul formei. Din restul se face o margine. Se incinge cuptorul la 180grade.
Umplutura.
Se rade pulpa de dovleac. Merele se curata si se taie felii. Se dau in fiert 400ml vin cu zahar si suc de portocale. Se inabusa inauntru dovleacul si merele circa 5 minute. Se scurg, se pastreaza zeama. Praful de budinca se amesteca impreuna cu restul de vin. Se da in fiert zeama de la mere si se inglobeaza in compozitia de budinca. Se repartizeaza pe blat cate 2/3 din cantitatile de dovleac si de mere. Se aseaza deasupra compozitia de budinca si in final restul de fructe. Se coace 50 minute. Dupa 40 minute se adauga fulgii de migdale. Se lasa sa se raceasca.