Ingrediente (pentru 8 portii):
Pentru aluat:
- 200 g faina,
- sare,
- 125 g unt moale,
- 70 g zahar pudra,
- o lingurita coaja rasa de lamaie,
- 1 ou mic.
Pentru umplutura:
- 3 oua mijlocii,
- 150 g zahar pudra,
- 300 g frisca nebatuta (smantana),
- zeama de la doua lamai (circa 80 ml),
- o lingurita coaja rasa de lamaie,
- o lingura zeamil si inca doua linguri zahar pudra.
Mod de preparare:
Se framanta aluatul si se tine (invelit) o jumatate de ora la rece. Se intinde pe planseta infainata si se imbraca cu el o forma rotunda (diametrul: 28 cm) unsa cu unt. Se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole uscata (500 g) si se coace circa 15 minute in cuptorul incins la 200°C. Se indeparteaza apoi hartia si boabele de fasole, se da din nou la cuptor si se mai coace 8-10 minute. Se scoate forma din cuptor, se lasa sa se raceasca si se da focul mai mic (150°C). Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se toarna peste aluatul copt si se da tarta 45-50 de minute la cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca. Chiar inainte de-a o servi, se pudreaza cu zahar, se baga iar la cuptor – sub grill – si se lasa pana ce se caramelizeaza zaharul. Se serveste rece, garnisita cu felii de lamaie.