Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
- 6 oua,
- 300 g zahar,
- 3 lamai,
- 80 g unt.
- Pentru aluat:
- 250 g faina,
- 125 g unt,
- inca o bucatica de unt cat o nuca,
- 30 g migdale macinate,
- 80 g zahar tos,
- coaja de la o lamaie,
- 1 ou,
- sare.
Mod de preparare:
Framantati un aluat din toate ingredientele si lasati-l sa stea 30 de minute la rece. Radeti coaja celor 3 lamai, stoarceti apoi lamaile si amestecati zeama cu ouale frecate cu zahar, adaugand, la sfarsit, untul topit (80 g). Incingeti cuptorul la 210°C, ungeti cu unt o forma de tarta, intindeti aluatul pe fundul si peretii formei si intepati-l cu furculita. Acoperiti aluatul cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole si dati-l 15 minute la cuptor. Turnati umplutura in forma si coaceti tarta inca 25 de minute, la 180°C. O puteti decora, inainte de-a o servi, cu rondele de lamaie fierte 25 de minute intr-un sirop (apa + zahar).