Ingrediente:
- 6 oua,
- 450 g.zahar,
- 400 g.faina,
- 14 linguri apa rece,
- esenta de rom,
- 2 pliculete zahar vanilat,
- 1 lingurita amoniac de sodiu,
- fructe (visine, cirese, caise, piersici, struguri, prune)
Mod de preparare:
Intr-un vas se spumeaza galbenusurile cu 250 g.zahar , se adauga treptat 7 linguri apa rece ,
esenta de rom si zaharul vanilat si la sfarsit faina. Intr-un alt vas se bate spuma albusurile cu
200 g. zahar si se adauga treptat 7 linguri apa rece si 1 lingurita amoniac de sodiu. In vasul cu
galbenusurile se amesteca usor, de jos in sus, compozitia cu albusurile. Aluatul rezultat se
toarna in tava de aragaz unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra se asaza in mod
uniform fructele. Se coace la foc potrivit. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar farin.