Ingrediente (pentru 6 portii):
Aluatul de tarta:
- 200 g faina alba
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 lingura ulei de masline
- sare
Compozitie tarta:
- 400 g dovlecei
- 100 g telemea de capra sau oaie
- 100 g bacon
- 3 linguri ulei de masline
- 50 g cascaval
- 4 oua
- 200 ml lapte
- 100 ml smantana
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita nucsoara
- sare si piper
Aluatul se prepara print framantarea cu degetele a untului rece cu faina pana devine o compozitie nisipoasa. Se adauga peste aceasta oul, un praf de sare si o lingura de ulei de masline. Se framanta pana ce se omogenizeaza si se tine la frigider cel putin 30 de minute in folie alimentara.
Intre timp se prepata compozitia: dovleceii se taie cubulete si se soteaza in ulei de masline pana se inmoaie si se asezoneaza cu sare si piper. Branza se sfarama cu furculita si se condimenteaza cu nucsoara. Baconul se taie fasii sau cubulete si se amesteca intr-un castron cu laptele, smantana si ouale batute ca pentru omleta. Se adauga dovleceii si branza si se amesteca pana devine o compozitie omogena. Usturoiul se zdrobeste ca pentru mujdei si se incorporeaza si el.
Aluatul se aseaza intr-o forma rotunda sau pentru tarte in strat subtire si se inteapa cu o furculita din loc in loc. Deasupra se toarna compozitia si se coace in cuptor la 170 de grade timp de 30 de minute. Cand se opreste cuptorul se presara deasupra cascavalul ras si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Se serveste ca aperitiv calda sau rece.
Pofta buna!
1 comment
Arata genial aceasta tarta. Si poate fi luata si la pachet, ceea ce o face mai mult decat geniala.
Comments are closed.