Ingrediente (pentru 4 portii):
Blat:
- 250g faina,
- 1 praf de sare,
- 125g unt rece.
Umplutura:
- 2 linguri faina,
- 2 oua,
- 300ml smantana,
- 1 varf de cutit boia,
- sare,
- 250g cascaval Emmentaler.
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu sare si se aseaza pe planseta sub forma de gramajoare. Se taie untul rece in bucatele si se repartizeaza pe margini. Se aseaza la mijloc un ou si se amesteca toate ingredientele cu cutitul. Apoi se framanta cu mana un aluat omogen si se infasoara in foile; se da la rece 30 de minute. Se intinde o foaie rotunda de luat, intre doua straturi de folie. Se imbraca o forma de tarta, lasandu-se margine ridicata. Se incinge cuptorul la 180ºC. Pentru umplutura, faina se bate cu oua, smantana, boia si sare. Se inglobeaza cascavalul ras. Se aseaza umplutura deasupra blatului; se da la cuptor si se coace 45 de minute. Tarta se poate servi calda sau rece.