Ingrediente:
- 500g taitei,
- sare,
- 2 fire de praz (600g),
- 200g slaninuta afumata,
- 3 linguri de untdelemn,
- 1 catel de usturoi,
- 1/2l apa fiarta cu Knorr sau concentrat de carne,
- 200g smantana,
- 100g branza topita,
- piper,
- nucsoara,
- 100g parmezan sau cascaval ras.
Mod de preparare:
Se fierb taiteii in apa cu sare, se scurg. Se curata prazul, se spala, se taie rondele subtiri. Se taie slaninuta in bucatele si se prajeste in untdelemn. Se adauga usturoiul ras, apoi si rondelele de praz, care se lasa sa se inmoaie 3-4 minute. Se adauga apa fiarta cu Knorr sau concentrat de carne si se lasa sa se mijoteasca pana ce prazul este bine patruns. Se adauga branza topita si smantana. Se gusta sosul de sare, piper si nucsoara. Se toarna peste taitei, presarandu-se deasupra parmezan sau cascaval ras.