Ingrediente:
- boia (1 lingura),
- carne (500 g),
- cartofi (500 g),
- cepe (5),
- faina (1 lingura),
- oase (2-3),
- piper,
- sare,
- untura (80 g),
- catei de usturoi (2).
Mod de preparare:
Oasele se fierb in apa rece, se ia supa, se sareaza si se lasa sa mai fiarba aproape o ora; se taie cepele pestisori, se auresc in untura, presarind si boiaua. Se stinge cu 4 cesti de supa, apoi se lasa sa fiarba citeva clocote si se da totul prin sita. In acest bulion se pun bucatele de carne, usturoiul si chimenul pisate, sarea, piperul si se lasa totul sa fiarba pina ce carnea devine moale. Faina se dizolva cu putina supa, se toarna peste carne si se mai adauga 5 cesti de supa de oase. Ultimii vor fi pusi in supa cartofii, taiati cubulete.