Ingrediente:
- pentru 3 litri de apa se iau 1 kg morcovi,
- 1 legatura patrunjel,
- 3 linguri unt,
- 3 linguri faina,
- 2 pahare lapte.
Mod de preparare:
Se curata morcovii, se taie marunt, se pun in cratita impreuna cu patrunjel taiat si se inabusa cu 1 lingura de unt. Cind morcovii s-au inmuiat, se sting cu apa, se sareaza si se pun la foc mic pentru 15-20 minute. Apoi zeama se strecoara iar morcovii se strivesc cu o lingura de lemn sau se trec prin sita. Se prajeste faina cu 2 linguri de unt, se subtiaza cu lapte fierbinte, se toarna in piureul de morcovi, se adauga zeama de la zarzavat si se lasa sa fiarba. Se presara patrunjel verde taiat marunt. Supa se drege cu 1 lingurita de zahar.
Servire:
Se serveste cu bucatele de piine prajita.