Ingrediente:
- pentru 3 litri de apa se iau 2-3 morcovi,
- 1 legatura mica de patrunjel,
- 2 cepe,
- 4 linguri unt,
- 1 1/4 kg cartofi,
- 2 linguri faina,
- 3 pahare lapte,
- 2 galbenusuri.
Mod de preparare:
Se curata si se taie marunt morcovii, patrunjelul, ceapa si se inabusa in unt. Se adauga cartofi taiati bucatele. Se stinge totul cu apa si se pune la fiert la foc mic. Cind cartofii sint gata, se ia supa de pe foc, se strecoara si se trece zarzavatul prin sita. Deoparte, se rumeneste faina cu putin unt, se stinge cu lapte fierbinte si se adauga in piureul de zarzavat, apoi se toarna zeama in care a fiert zarzavatul si se lasa sa mai dea un clocot. Se adauga patrunjel taiat marunt. Dupa ce supa s-a luat de pe foc, se bat galbenusurile, se subtiaza cu 1-2 linguri de zeama de zarzavat si se toarna in supa.
Servire:
Se serveste cu piine taiata in cuburi mici si prajita in putin unt.