Ingrediente:
- carne macra (350-400 gr.),
- ceapa (1 buc.),
- morcov (1 buc.),
- oase de vitel (2-3 buc.),
- oua (1 buc.),
- supa de carne (2l).
Mod de preparare:
Se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele dupa ce supa a dat in clocot si s-a ridicat spuma, se adauga zarzavatul curatat si spalat.Se lasa sa se fiarba la foc potrivit 1 1/2 ora.Cand totul este bine fiert (carnea si zarzavatul), se da oala jos de pe foc, se strecoara si se limpezeste, adaugind in supa strecurata 2 albusuri de ou nebatute. Se aseaza oala din nou la fiert si se bate usor cu telul. In acest timp, se formeaza pe deasupra un fel de spuma care stringe toate particelele solide din supa, albusul se ingheaga, iar supa ramine limpede. Se da jos oala de pe foc si se trece supa printr-o strecuratoare pe care se aseaza o bucata de pinza deasa. Dupa ce consomme-ul s-a racit, se stringe toata grasimea care s-a format deasupra.Se incalzeste din nou si se toarna fierbinte in cesti.
Servire:
Consomme-ul poate fi servit la orice masa, oricit de pretentioasa. Se serveste la cesti, cu pateuri mici de carne sau brinza, crutoane, saleuri care se aseaza pe o farfurie alaturi de supiera.