Ingrediente:
- telina,
- ceapa (1buc.),
- patrunjel,
- piper,
- sare,
- apa (2 1/2 litri),
- morcov (1buc.),
- pastarnac (1buc.),
- oase de vaca (1kg).
Mod de preparare:
Se sparg oasele cu ajutorul unui satir, se spala bine si se pun la fiert cu apa rece si putina sare. Cind s-a format spuma, se stringe cu lingura speciala, iar dupa o ora si jumatate se adauga si zarzavatul curatat si spalat; de asemenea, boabele de piper. Dupa ce totul este bine fiert, se da oala la o parte, se lasa sa se limpezeasca si se strecoara intr-o cratita care se aseaza din nou la fiert. Cind supa incepe sa clocoteasca, se adauga taiteii. Se lasa sa dea un clocot, doua, se rastoarna supa in castron, iar pe deasupra se presara patrunjel tocat fin. Aceasta supa se poate pregati si cu galuste de gris, de creier sau de ficat.
Servire:
Se serveste calda.