Ingrediente:
- apa (2l),
- ceapa (1 buc),
- dovlecel,
- mazare (o mana),
- rosii (3-4 buc.),
- sare,
- telina (1/2 buc),
- varza (2 frunze),
- verdeata.
Mod de preparare:
Se curata legumele, se spala bine in mai multe ape, se portioneaza, daca este cazul, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Se fierb la foc domol. Cand zarzavatul este fiert, se adauga rosiile si sarea. Rosiile nu se pun de la inceput, deoarece ingreuneaza fierberea celorlalte legume. Cand zarzavatul este foarte bine fiert, se strecoara supa. In castronul in care se serveste, se pune un galbenus de ou, se bate bine cu furculita se adauga smantana, care se amesteca bine cu galbenusul. Se toarna apoi supa in castron, amestecand continuu pana se desarta toata supa. Pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.
Servire:
Se serveste la masa cu saleuri, crutoane, pateuri.