Ingrediente:
- 1 ½ kg de rasol cu os cu maduva,
- o ceapa,
- 1 morcov,
- ½ telina,
- 3 l de apa,
- sare.
Mod de preparare:
Puneti rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Luati, cu grija, toata spuma, apoi adaugati legumele bine curatate si spalate. Dupa jumatate de ora de fierbere, adaugati sarea si lasati in continuare vasul pe foc mic 2 ½ ore. Cind carnea este fiarta, scoateti rasolul si puneti-l in vas curat, la caldura, acoperit. Strecurati supa, taiati morcovul si telina in 3-4 bucati mari; pentru supa, pregatiti galuste din: 2 oua si 3-4 linguri de gris. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti-le spuma tare, adaugati galbenusurile, apoi, putin cite putin, puneti grisul. Cind supa clocoteste, puneti pe rind galustele, luind cite ¼ de lingura din compozitie. Cind toate galustele s-au ridicat deasupra, intoarceti-le si puneti patrunjel verde tocat.