Ingrediente:
- apa (1 1/2 l),
- ceapa (1 buc.),
- faina (1/2 lingura),
- macris (1/2 kg.),
- oua (1 buc.),
- slanina (100 gr.),
- smintina (150 gr.),
- stevie (1/2 kg.),
- unt (50 gr.), verdeata.
Mod de preparare:
Se curata de codite, se spala foarte bine in mai multe apa stevia sau macrisul, apoi se opareste, se strecoara si se taie fasii. Se aseaza oala pe foc cu apa si cu ceapa curatata, si tocata marunt. Dupa ce ceapa este aproape fiarta, se adauga stevia sau macrisul. Intr-o farfurie se amesteca faina cu putina apa rece, dupa care se toarna in oala. Se taie slanina in cubulete foarte mici si se caleste in grasime, apoi se pune in supa, unde se lasa sa se fiarba impreuna cu stevia 15-20 minute. Se bate un ou si cu smintina. Pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.