Ingrediente:
- salata verde (3-4 buc.),
- slanina (100 gr.),
- faina (1/2 lingura),
- untdelemn (50 gr.),
- oua (2 buc.),
- ceapa (1 buc.),
- patrunjel,
- apa (1 1/2 l),
- sare,
- otet (1-2 lingurite).
Mod de preparare:
Se curata salata, se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se taie suvite late de 1-2 cm. Si se lasa sa se scurga in strecuratoare. Slanina se taie in patratele mici si se aseaza intr-o oala cu putina apa la foc. Cand apa a scazut, se adauga faina amestecata cu putina apa rece, ca sa nu formeze cocoloase, ceapa tocata fin si restul de apa, apoi se lasa sa se fiarba 20-30 min la foc potrivit. Se adauga salata, sarea si o parte din unt si se mai lasa pe foc sa dea 2-3 clocote. Intr-un castron se bat bine 2 oua, se adauga 1 lingurita de otet, apoi treptat supa fierbinte, cu grija, ca sa nu se taie ouale. Se presara patrunjel verde tocat si restul de unt.
Servire:
Se serveste la masa cu saleuri.