Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 750 g pui (bucati),
- 1 morcov,
- 1/4 radacina de telina,
- 2 cepe,
- o lingurita boabe de piper,
- o foaie de dafin,
- sare,
- 1/2 ceasca orez cu bobul lung,
- o lamaie,
- 2 oua,
- 2 linguri patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Se spala carnea si se pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4 l de apa (nu mai mult) si se lasa sa dea in fiert fara capac. Se curata morcovul, telina si ceapa si se taie nu prea marunt. Se indeparteaza spuma, se introduc zarzavatul, boabele de piper si foaia de dafin, se sareaza si se lasa sa fiarba (cu capac) la foc mic, circa o ora. Se scoate carnea, se strecoara supa, se pune iarasi pe foc, se adauga orezul si se lasa sa fiarba la foc potrivit inca 15 minute (fara capac). Se curata carnea fiarta de pielita, se dezoseaza si se taie fasii. Lamaia, spalata cu apa fierbinte, se taie in doua. Din fiecare jumatate se taie cate doua felii subtiri, dupa care jumatatile se storc de zeama. Intr-un castron se bat bine ouale cu zeama de lamaie, adaugandu-se – putin cate putin – o ceasca de supa fierbinte. Se toarna apoi in oala impreuna cu fasiile de carne. Se lasa supa sa se-nfierbante bine (sa nu dea in clocot!) si, cand se serveste, se presara cu patrunjel verde tocat si se garniseste cu felii de lamaie.