Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 mere (800g),
- 1 ceapa,
- 1 catel de usturoi,
- 20g unt sau margarina,
- 2 linguri curry,
- 800ml concentrat de pui (Knorr + apa),
- sare,
- piper,
- 1 varf de cutit de cuisoare pisate,
- putina zeama de lamaie,
- 100g costita afumata (Kaiser, Bacon, slanina afumata),
- 1/2 legatura ceapa verde (coditele).
Mod de preparare:
Se curata merele, se taie in 4, se scoate partea lemnoasa, apoi merele se taie bucati. Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Se caleste ceapa si usturoiul in untul incins, se adauga merele, se toarna deasupra zeama de carne si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, cu capac. Se da prin sita (sau se face un piure cu mixerul) si se adauga sarea, piperul, cuisoarele si zeama de lamaie. Costita se taie in feliute subtiri si se rumeneste intr-o tigaie fara grasime. Se taie coditele de ceapa rondele si se aseaza – impreuna cu costita – peste supa servita in farfurii.