Ingrediente:
- sfecla (1 buc.),
- lapte (1 pahar),
- conopida (1 buc.),
- untdelemn (70-80 gr.),
- faina (1/2 lingura),
- supa de carne (1 l),
- apa,
- praz (2 fire),
- cartofi (2-3 buc.),
- varza (2-3 frunze).
Mod de preparare:
Se curata sfecla, cartofii si conopida, prazul si varza se spala se taie felii si se inabusa in cantitatea de grasime. Se amesteca toate legumele cu un sos alb care se pregateste astfel: se topeste restul de grasime, se pune faina, se amesteca bine si se adauga laptele caldut, ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa clocoteasca si se amesteca cu legumele. Se subtiaza adaugand 4 cesti cu zeama de carne sau de zarzavat Se potriveste de sare si, cand este gata se adauga verdeata tocata marunt.
Servire:
Se serveste la masa cu betisoare de cartofi.