Ingrediente:
- morcov (3 buc.),
- telina (1 buc.),
- pastarnac (2 buc.),
- ceapa,
- patrunjel,
- varza (2 foi),
- praz (2 buc.),
- apa (2 1/2 l),
- sare,
- suc de rosii (200 gr.),
- untdelemn (1-2 linguri),
- piper.
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga o parte din sare si se lasa cu un capac deasupra sa clocoteasca mai departe. Cand zarzavatul este foarte bine fiert, se da oala jos de pe foc si se strecoara supa intr-o alta oala sau se scoate zarzavatul cu o spumiera. Se aseaza din nou la foc, se adauga untul sau untdelemnul si sucul de rosii, iar cand clocoteste se pune si garnitura care consta in: gris, orez, galuste. Se mai lasa sa fiarba 10-20min. Pana cand garnitura respectiva este fiarta.
Servire:
Se rastoarna supa in castron si se presara pe deasupra patrunjel verde tocat fin.