Ingrediente:
- morcov (3 buc.),
- telina (1 buc.),
- ceapa (2 buc.),
- varza (2-3 foi),
- rosii (2-3 buc.),
- mazare (100-150 gr.),
- sare,
- piper,
- apa (2 l),
- untdelemn (70-80 gr.),
- costita afumata (100-150 gr.),
- usturoi (2-3 catei),
- cascaval (100 gr.),
- macaroane (40-50 gr.).
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime. Se adauga apa fierbinte sau, daca se poate, zeama de carne, si se lasa sa se fiarba la foc potrivit impreuna cu bucata de costita. Cand totul este bine fiert, se scoate costita si se taie patratele; macaroanele, care au fost fierte separat, se taie in bucatele si se introduc in supa odata cu mazarea si costita. Dupa cateva clocote, se adauga rosiile curatate si taiate felii sau bulionul. Cand supa este fiarta se potriveste gustul cu usturoi pisat si sare.
Servire:
La masa se serveste cu cascaval ras pe deasupra.