Ingrediente:
- fasole uscata (250 gr.),
- ceapa (2 buc.),
- morcov (1 buc.),
- ardei gras (1 buc.),
- untdelemn (50 ml.),
- rosii (2-3 buc.),
- apa (2-2 1/2 l),
- marar (1 legatura),
- patrunjel (1 legatura),
- sare.
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand fasolea este veche ca sa fiarba mai repede, se pune de cu seara in apa calduta ca sa se inmoaie. A doua zi se varsa apa si se aseaza la foc cu apa rece. Dupa cateva clocote, se varsa apa si se pune din nou la foc cu apa fierbinte neaparat. Dupa ce fasolea a dat in cateva clocote, se introduce ceapa, morcovul si ardeiul, care au fost curatate, spalate si tocate marunt, si se lasa sa fiarba mai departe la foc potrivit, pana cand boabele de fasole s-au inmuiat complet. Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de samburi, se taie in feliute mici si se adauga in supa odata cu untdelemnul si sarea. Se mai lasa sa fiarba 5-10 min. la foc slab, caci fasolea se prinde repede pe fund.
Servire:
Se serveste supa presarata pe deasupra cu patrunjel si marar, tocate marunt.