Ingrediente:
- slanina (100-150 gr.),
- morcov (1 buc.),
- patrunjel (1 radacina),
- ceapa (1 buc.),
- untdelemn (60-70 gr.),
- faina (1/2 lingura),
- rosii (2-3 buc.),
- smantana (150 gr.),
- sare,
- fasole tucara (1/2 kg.),
- marar (1 legatura).
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul, se spala, se rade pe razatoare, apoi, impreuna cu apa, se aseaza totul la foc. Dupa citeva clocote, se introduce fasolea curatata, spalata si rupta in doua sau trei bucati. Cind totul este fiert, se adauga faina amestecata cu putina apa rece. Rosiile se oparesc pentru a inlatura mai usor pielitele si simburii, apoi se taie felii subtiri si se adauga in supa odata cu 3/4 din grasime, in care s-a calit slanina taiata bucatele. Dupa citeva clocote, supa este gata.
Servire:
Intr-un castron se pune smintina sau iaurtul, se amesteca bine, apoi se toarna supa fierbinte. Pe deasupra se pune restul de untdelemn si se presara mararul tocat marunt.