Ingrediente:
- dovlecel (4 buc.),
- morcov (1 buc.),
- pastarnac (1/2 buc.),
- ceapa (1 buc.),
- untdelemn (50 gr.),
- orez (1 cescuta),
- faina (1/2 lingura),
- apa (2 l),
- smantana (150 gr.),
- sare.
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul de supa si se aseaza intr-o oala cu apa si sare la foc. Cand zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa. Dovleceii se rad, se taie felii nu prea subtiri ca sa nu se sfarame, se pun in supa care clocoteste, odata cu orezul, si se lasa la un foc mic 15-20 min.Se pune untdelemnul intr-o tigaie, se adauga faina, se amastecabine, se adauga cateva linguri de supa, apoi se rastoarna in supa, care se mai lasa sa fiarba 10-15 min.
Servire:
Cand supa este gata se adauga smantanasi se serveste la masa cu saleuri de cascaval.