Ingrediente:
- morcov (2 buc.),
- pastarnac (1 buc.),
- patrunjel (1 buc.),
- ceapa (2 buc.),
- sare,
- smantana (150 gr.),
- faina (1 lingurita),
- unt (50 gr.),
- verdeata,
- ciuperci (150-200 gr.),
- apa (1 1/2 l).
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul de supa si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si putina sare. Cand zarzavatul este fiert, se strecoara si se pune din nou la fiert. In momentul cand a inceput sa clocoteasca, se introduc ciupercile si coditele, foarte bine spalate si taiate felii. Se lasa sa fiarba inabusit, 20 min pana cand ciupercile s-au inmuiat. Intr-o farfurie se amesteca faina cu putina apa rece, apoi se introduce in oala. Se mai lasa sa fiarba impreuna inca 15-20 min ,se potriveste de sare, se adauga untul, smantana, verdeata si putin piper, iar la dorinta o ceasca de orez care a fost curatat, spalat si fiert separat.