Ingrediente:
- cartofi (1/2 kg.),
- morcov (2 buc.),
- pastarnac (1 buc.),
- patrunjel,
- telina (1/2 buc.),
- untdelemn (1 lingura),
- rosii (2-3 buc.),
- apa (2 1/2 l),
- ceapa (1 buc.).
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pune la foc. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati in cuburi mici. Dupa ce cartofii sint aproape fierti, se adauga rosiile, curatate de pielite si simburi, taiate felii, sau bulionul, si o lingura de unt sau untdelemn. Dupa citeva clocote, supa este gata.
Servire:
Se serveste la masa cu patrunjel si marar verde tocat marunt pe deasupra. Fiind preparata fara rintas, aceasta supa poate fi consumata si de persoanele cu afectiuni ale stomacului.