Ingrediente:
- spanac (550-650 gr.),
- unt (60 gr.),
- ceapa (2 buc.),
- oua (1 buc.),
- faina (1 lingura),
- lapte (1 pahar),
- oase (2-3 buc.),
- sare,
- apa (2 l).
Mod de preparare:
Se spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si se aseaza oala din nou la foc. Cand zeama clocoteste, se adauga faina bine amastecata cu lapte caldut si spanacul care a fost curatat, spalat bine in mai multe ape si oparit cu apa clocotita si sare. Dupa ce a fiert bine supa 20-30 min. se strecoara si se trece spanacul prin sita. Se amesteca pireul cu zeama si sarea si se aseaza din nou pe foc pentru 2-3 min. Se drege apoi cu un galbenus. Se adauga untul si patrunjelul tocat fin.