Ingrediente:
- praz (4-5 fire),
- unt (80 gr.),
- faina (1 lingura),
- lapte (1 pahar),
- cascaval (100 gr.),
- sare,
- morcov (2 buc.),
- pastirnac (1 buc.),
- ceapa (2 buc.),
- telina (1/2 buc.).
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara. Se curata prazul, se spala si se taie in felii subtiri. Se inabusa in 3/4 din cantitatea de grasime. Cind prazul s-a inmuiat bine, se adauga faina, se amesteca, apoi se stinge turnind citeva linguri din zeama de zarzavat. Se lasa sa clocoteasca pina ce prazul este foarte bine fiert. Se trece prin sita, iar pireul obtinut se amesteca cu zeama ramasa de la zarzavat si cu laptele. Se mai lasa citeva clocote, apoi se da jos de pe foc, se potriveste de sare, se adauga restul de unt si cascavalul ras sau brinza pe deasupra.