Ingrediente:
- morcov (2 buc.),
- pastarnac (1 buc.),
- patrunjel (o radacina),
- varza (2-3 frunze),
- telina (1 buc.),
- ceapa (2 buc.),
- ardei gras (2 buc.),
- cartofi (2-3 buc.),
- faina (1 lingura),
- unt (100 gr.),
- conopida (2-3 buchetele),
- dovlecel (1 buc.),
- fasole verde (o mana),
- mazare (o mana),
- sare,
- apa (2 l).
Mod de preparare:
Zarzavetul si legumele se curata, se spala si se aseaza la foc. Cand totul este bine fiert se strecoara, apoi se trece prin sita. Se topeste o parte din unt in vasul in care a fiert zarzavatul, se presara faina, se amesteca bine, apoi se pune si pireul de zarzavat. Dupa ce totul s-a inabusit putin, se adauga zeama de zarzavat si se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc mic.
Servire:
Se serveste la masa cu restul de unt si verdeata pe deasupra, iar drept garnitura, cu crochete de paine prajita sau cu saleuri.