Ingrediente:
- dovlecel (3-4 buc.),
- ceapa (2 buc.),
- unt (80 gr.),
- faina (1 lingura),
- lapte (1 pahar),
- oua (2 buc.),
- sare,
- apa (2 1/2 l),
- smantana (100-150 gr.),
- oase (2-3 buc.).
Mod de preparare:
Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In aceasta zeama se introduce ceapa curatata si taiata felii subtiri si dovleceii curatati, taiati in bucati nu prea mari si inabusiti in grasime. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Faina se amesteca cu laptele caldut si se introduce in supa, apoise mai lasa sa fiarba 30-35 min. dupa care se trece totul prin sita. Se bate cu galbenusurile de ou si se presara verdeata tocata marunt.
Servire:
Se serveste la masa cu smantana si cu crutoane din paine prajita.