Ingrediente:
- ceapa (2 buc.),
- morcov (2 buc.),
- telina (1 buc.),
- pastarnac (1 buc.),
- faina (1 lingura),
- ciuperci (200-300 gr.),
- unt (100 gr.),
- oua (2 buc.),
- lapte (1/2 pahar),
- sare,
- apa (2 l).
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza cu apa si sarea la foc, iar cand totul este foarte bine fiert, se strecoara. Intr-o tigaie se topesc 3/4 din cantitatea de unt, se presara faina, se amesteca si cu 3/4 din cantitatea de ciuperci care au fost curatate de pielite, spalate si taiate felii subtiri. Se inabusa bine, apoi se adauga din zeama in care a fiert zarzavatul si se lasa mai departe la foc, pana cand ciupercile au fiert foarte bine. Se trece totul prin sita si se toarna acest pireu in restul de zeama, dupa care se aseaza din nou la fiert. Cand clocoteste, se adauga si restul de ciuperci curatate si taiate in feliute mici. Dupa ce ciupercile au fiert, se trage oala de pe foc si se adauga galbenusurile batute si amestecate cu laptele caldut.
Servire:
Se serveste la masa cu restul de unt si patrunjel verde tocat pe deasupra.