Ingrediente:
- ceapa (2 buc.),
- patrunjel (1 legatura),
- oua (1 buc.),
- cartofi (600 gr.),
- untdelemn (80 gr.),
- faina (1 lingura),
- lapte (1/2 pahar),
- apa,
- sare,
- oase de vaca (2-3 buc.).
Mod de preparare:
Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime intr-un vas, se ingalbeneste ceapa care a fost curatata si taiata in felii subtiri, se adauga faina si cartofii taiati in felii si se inabusa impreuna, amestecand continuu. Se toarna apoi 3-4 linguri din zeama de la oase, se lasa sa dea in clocote, dupa care se rastoarna in oala. Se continua astfel fierberea pana cand cartofii sunt foarte bine fierti. Se trece totul prin sita si se aseaza din nou la foc. Cand este gata, se bate cu galbenus si lapte caldut si se adauga restul de untdelemn si verdeata tocata. Se poate prepara si fara oase.
Servire:
Se serveste la masa cu crutoane, saleuri sau pateuri.