Ingrediente:
- 1 kg de peste fiert (orice fel de peste),
- 2 linguri faina,
- 50 g margarina,
- 250 ml lapte,
- 5 oua,
- cascaval ras,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se unge o forma in care vom pune sufleul abundent cu margarina si se aprinde cuptorul, sa fie incalzit cind punem sufleul. Pestele se curata de piele si oase, apoi se taie bucatele mici. Separat, se prepara din faina, unt si lapte un sos alb, care se amesteca cu pestele si se potriveste de sare si piper. Dupa ce s-a mai racorit, se amesteca cu galbenusurile puse pe rind si, cind compozitia s-a omogenizat bine, se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia, se presara cu cascaval ras si se pune la cuptor, la foc potrivit, sa creasca si sa se rumeneasca frumos. Dupa aproximativ 30 de minute, sufleul este gata. Se serveste din vasul in care a fost copt, cu sos de rosii.