Ingrediente:
- 700g file de cod,
- sucul de la o jumatate de lamaie,
- 2 cepe,
- 2 ardei grasi rosii,
- 2 linguri unt,
- sare, piper,
- 500g mere,
- 2 linguri marar tocat,
- 250g smantana,
- boia dulce.
Mod de preparare:
Se spala pestele, se sterge si se stropeste cu suc de lamaie. Se curata ceapa, se taie rondele. Se spala ardeii grasi, se curata si se taie fasii. Ceapa se caleste in unt; se se adauga ardeiul gras si se coace cca 4 min. Se aseaza intr-o forma jumatate din cantitatea de legume. Se sareaza si se pipereaza pestele si se aseaza peste legume. Se incinge cuptorul la 200 grade. Se curata merele, se taie sferturi si se scot cotoarele. Se taie fructele felii si se repartizeaza peste peste. Se amesteca smantana cu marar, sare, piper si boia. Se repartizeaza peste sufleu si se coace cca. 20 min. Se orneaza cu marar.