Ingrediente (4 portii):
- 1kg cartofi,
- 4 oua,
- 350g smantana,
- 2 linguri faina,
- 1 lingura patrunjel,
- sare,
- piper,
- 30g unt,
- ½ legatura marar,
- 250g branza de vaci,
- 8 bucati de somon afumat.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 de grade. Curatati cartofii, spalatii si dati pe razatoarea mare. Bateti cu telul ouale cu 200 g smantana, faina si patrunjel. Adaugati cartofii rasi si condimentati cu sare si piper. Ungeti o tigaie cu ulei, asezati cartofii si neteziti. Puneti deasupra bucati de unt. Coaceti in cuptorul incins aproximativ 40 de minute. Spalati mararul. Lasati-l sa se scurga si tocati-l. Amestecati cu smantana ramasa si branza de vaci, apoi adaugati sare si piper. Taiati felii sufleul de cartofi si adaugati somon si branza de vaci cu smantana. Ornati cu frunzulite de marar.