Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 8 felii de paine mai veche (toast),
- 60 g unt moale,
- 150 g cascaval ras,
- 4 oua,
- 1 ceasca zeama concentrata de pui (Knorr+apa),
- 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana),
- piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 150ºC. Se indeparteaza coaja de paine, se ung cele 8 felii cu unt – pe-o singura parte -, iar peste patru dintre ele se presara cam 2/3 din cascavalul ras. Se lipesc feliile doua cate doua (una cu cascaval cu una fara cascaval) si se taie in doua pe diagonala. Se unge o forma (nu prea adanca) de budinca cu untul ramas si se aseaza in ea feliile (lipite) de paine. Se bat ouale cu zeama de carne si cu frisca sau smantana, se toarna peste paine, avand grija sa se inmoaie bine toate bucatile si se lasa sa stea 30 de minute. Se presara deasupra cascavalul ramas si piperul macinat, se da sufleul la cuptor si se lasa pana ce se intareste si se rumeneste frumos.