Ingrediente:
- 6-8 mere,
- zeama de la o lamaie,
- 6 linguri brinza de vaci,
- 3 oua,
- 5 linguri de zahar,
- 2 linguri de nuci macinate,
- o lingura buna de gris,
- 2 linguri de unt netopit,
- sirop de fructe,
- pesmet si 1/2 pachetel de praf de copt.
Mod de preparare:
Spalati bine merele, curatati-le si scoateti-le casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, stropiti apoi merele cu zeama de lamaie sau apa cu putin otet. Separat, frecati brinza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie rasa pina obtineti o crema spumoasa. Adaugati apoi nucile, grisul si praful de copt stins cu zeama de lamîie. Puneti merele combinate cu albusul batut spuma tare, omogenizati compozitia prin rasturnare, pentru ca albusul sa nu se lase. Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra puneti restul de unt taiat in cuburi mici. Coaceti sufleul la foc potrivit.
Servire:
Serviti-l fierbinte cu sirop din fructe parfumate.