Ingrediente (pentru 8 portii):
Aluat:
- 300 g faina alba
- 1 albus
- 2 linguri zahar
- 50 g unt
- 2 linguri lapte
Umplutura:
- 3 mere
- 3 pere
- 50 g stafide
- 50 g migdale macinate
- 1 lamaie
- 3 lingurite dulceata de caise
- 1 lingurita scortisoara
- 1 albus
Se framanta un aluat din faina, albus, zahar, unt topit si lapte. Se intinde o foaie groasa din aluat si se umple cu compozitia formata din merele si perele taiate cubulete, scortisoara, coaja de lamaie rasa, migdalele macinate, stafidele si dulceata de caise. Se ruleaza foaia si se introduce in cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge ruloul cu albus de ou batut si se coace in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de 45 minute.
Pofta buna!