Ingrediente (pentru 4 persoane):
- o conserva de sardele (50 g),
- doi catei de usturoi,
- 100 g masline negre,
- o lingura capere,
- doua linguri ulei de masline,
- o cutie cu rosii decojite (400 g),
- sare,
- piper,
- 400 g spaghete,
- o legatura busuioc,
- o legatura patrunjel.
Mod de preparare:
Se clatesc sardelele si se toaca marunt. Usturoiul se taie felii, maslinele – fara samburi – se taie in patru, caperele se clatesc cu apa rece. Se prajeste usturoiul in uleiul incins, se adauga sardelele si se zdrobesc cu furculita si apoi si rosiile cu zeama cu tot. Se lasa sa fiarba zece minute la foc mic (fara capac), dupa care se adauga maslinele, caperele, sarea si piperul, se pune capacul si se mai fierb toate inca 20 de minute. Spaghetele se fierb in apa cu sare, se scurg, se amesteca cu sosul si se presara cu busuioc si patrunjel verde tocat.