Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 700g spaghetti,
- 3 vinete,
- 1kg rosii,
- 200g cascaval,
- 3 capatani de usturoi,
- 1 buchetel busuioc,
- 200ml ulei de masline,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Introduceti rosiile circa 1 minut in apa clocotita pentru a le putea curata usor de coaja. Dupa ce le-ati decojit, taiati-le bucatele si puneti-le sa se caleasca intr-o cratita cu putin ulei, adaugand usturoiul si busuiocul taiate fin, sare, piper. Lasati-le sa fiarba circa 15 minute. In acest timp, taiati vinetele in cubulete si caliti-le rapid in restul de ulei. Pe o hartie absorbanta, lasati-le putin sa se scurga si apoi adaugati-le peste sosul de rosii, alaturi de care se vor fierbe inca 5 minute. Intr-o cratita mare cu apa clocotita, sarata si 1 lingura de ulei puneti spaghetti si lasati-le sa fiarba 6-8 minte, in functie de gustul dumneavoastra. Cand sunt gata fierte, se pun intr-o strecuratoare, se trec printr-un jet de apa rece si se lasa 5 minute sa se scurga. Intr-un vas Jena cald se pun spaghetti si se amesteca cu sosul de rosii si vinete, in care ati adaugat cascaval.