Ingrediente:
- 250 g de spaghete,
- 4 linguri de unt netopit,
- 150 g de sunca sau costita,
- 150-200 g de ciuperci,
- 6 linguri de smintina,
- 2 galbenusuri,
- 6 linguri de cascaval,
- sare si piper.
Mod de preparare:
Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care ati pus si o lingurita de sare, puneti la fiert spaghetele. Adaugati o lingura de ulei sau de unt, pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele. Dupa 20 de minute de clocote mici, macaroanele sint gata. Luati-le din vas cu o strecuratoare, tineti-le 3 minute sub jet de apa rece si lasati-le apoi sa se scurga. Separat pregatiti ciupercile astfel: spalati-le foarte bine, stropiti-le cu putina zeama de lamiie, apoi tocati-le fin si inabusiti-le putin in unt. Dupa 10 minute, cind lichidul lasat de ciuperci a scazut, combinati ciupercile cu macaroanele. Adaugati in acelasi vas sunca taiata in cuburi mici, smintina, sarea si piperul dupa gust. Lasati vasul in cuptor, cu focul mic, 10 minute. Luati vasul la o parte si cind compozitia s-a mai racit, puneti unul cite unul galbenusurile, combinate cu cascavalul ras. Dati din nou vasul la cuptor, dar numai pentru 5 minute. Se poate servi imediat.