Timp de preparare: cca 1/2 ora.
Cca 270 kcal/portii.
Se consuma cu salata mixta.
Ingrediente:
- 250 g ciuperci champignons, mici,
- 1 ceapa,
- 3 l.s. unt,
- 5-6 l.s. frunze de patrunjel, taiate marunt,
- 500 g rosii taiate bucati (din conserva),
- sare,
- piper negru macinat,
- putin zahar,
- 400 g spaghete,
- 3 l.s. parmezan proaspat ras.
Mod de preparare:
Ciupercile se taie in fasii inguste. Ceapa se curata si se taie in cuburi. Ceapa, ciupercile si patrunjelul se calesc in 1+1/2 lingura de unt aproximativ 5 minute. Se adauga rosiile, se condimenteaza totul cu sare, piper si zahar. Sosul se lasa 1/4 ora sa fiarba sub capac. In acest timp se fierb spaghetele 10-12 minute, apoi se lasa sa se scurga, se amesteca cu restul de unt si in final cu sos. Inainte de servire se presara cu parmezan.