Ingrediente (pentru 4 portii):
- 300g spaghetti,
- 70ml smantana,
- 1 ou,
- 1 praf nucsoara,
- sare,
- piper,
- 200g ciuperci,
- 2 rosii,
- 1 ardei gras verde,
- ½ ceapa,
- 1 catel de usturoi,
- 125g mozzarella,
- 2 lingurite oregano,
- 50g cascaval ras,
- 1 lingura ulei.
Mod de preparare:
Se unge o tava. Spaghetti se repartizeaza deasupra. Stratul de paste trebuie sa fie lat de cel mult 1,5cm. Se bate smantana impreuna cu oul. Se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper. Se curata ciupercile si rosiile; se taie felii. Se curata ardeiul gras si ceapa si se taie rondele. Se curata usturoiul si se toaca. Se taie branza mozzarella felii. Cuptorul se incinge la 220ºC. Spaghettele se acopera cu compozitia de smantana. Se repartizeaza deasupra ciuperci, rosii, ardei gras, ceapa si usturoi, Se sareaza putin si se aseaza deasupra felii de mozzarella. Se presara apoi oregano si cascaval; se stropeste totul cu ulei. Se coace la cuptor timp de circa 15 minute.