Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 2 kg carne de miel fara os (spata),
- 3 cepe,
- 4 catei de usturoi,
- 1 tulpina de telina,
- 100 g stafide (deschise la culoare),
- 1 conserva mica rosii decojite,
- 2 lamai (mai verzi),
- 1 lingura praf de curry,
- 2 ardei iuti rosii,
- 1/2 legatura hasmatuchi (sau patrunjel),
- 100 ml ulei de masline,
- sare.
Mod de preparare:
Puneti stafidele intr-o craticioara, turnati peste ele apa rece cat sa le acopere si lasati-le sa fiarba foarte incet, la foc mic, pana ce s-a evaporat toata apa. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt, taiati rondele fine tulpina de telina si rumeniti totul in uleiul pus la incins intr-o cratita. Adaugati carnea taiata bucati, amestecati pana ce se prajeste pe toate partile si incorporati stafidele, ardeii iuti (intregi), praful de curry, rosiile decojite taiate marunt, sarea si turnati deasupra un pahar de apa. Acoperiti cratita cu un capac si lasati mancarea sa fiarba doua ore, amestecand din timp in timp. Chiar inainte sa fie gata, stoarceti lamaile si taiati cu foarfeca verdeata, incorporati-le in sote, amestecati bine si serviti-l imediat cu o garnitura de orez fiert.