Ingrediente:
- 30-50 ml untdelemn,
- 50 g ceapa,
- 150-200 ml vin acrisor,
- 100 ml suc de rosii,
- o lingurita rasa mustar,
- 25 g faina,
- 300 ml apa,
- sare,
- piper,
- 2 boabe ienibahar,
- o foaie de dafin,
- o bucatica de scortisoara,
- o cuisoara intreaga,
- sare.
Mod de preparare:
Acest sos trebuie sa contina arome puternice si neaparat vin. Se poate pune, dupa gust, din toate. Ceapa rasa fin se caleste cu grasimea la foc mic, numai un minut, ca sa-si dezvolte aroma, apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. Dupa aceea se adauga faina diluata cu vinul si cu toate celelalte. Sosul se lasa sa fiarba 2-3 clocote, ca sa se lege cu faina si, apoi, se sareaza. Daca este prea gros, se dilueaza cu apa, vin sau suc de rosii, dupa gust. Se serveste cu snitel, escalop de vitel, ficat prajit natur, chiftele, rulada de carne etc.