Ingrediente:
- unt (100 g),
- ciuperci (150 g),
- faina (1 lingura),
- zeama carne (2 cesti),
- vin (2 linguri),
- lamiie (1/2),
- sare,
- piper,
- patrunjel.
Mod de preparare:
Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute fine, care se calesc in 50 g de unt. Se pun citeva linguri de zeama de carne si se fierb pina scade toata apa. Separat, intr-o craticioara, se rumeneste putina faina in restul de unt. Cind capata o culoare usor aurie, se stinge cu zeama de carne, avind grija sa nu se faca cocolosi. Se fierbe 15-20 minute, apoi se adauga ciupercile si vinul, se potriveste de sare si piper si se continua fierberea inca cca 10 minute. Se trage vasul de pe foc, se adauga zeama de lamiie si patrunjelul si se serveste la fripturi sau ficat de pasare.