Ingrediente (pentru 4 portii):
- 100 g. de zahar,
- 1 lingurita de esenta de vanilie,
- 1/2 lingurita de scortisoara,
- 2 fructe de mango,
- zeama de la o lamaie,
- frunze de menta pentru ornat.
Mod de preparare:
Se pun la fiert 150 ml. de apa cu vanilie, scortisoara si zahar, amestecand continuu. Se lasa la fiert pana se obtine un sirop gros. Se spala fructele de mango si se taie cateva felii subtiri, care se pastreaza pentru ornat. Restul fructelor se cojesc. Li se indeparteaza samburii, iar partea carnoasa a fructului se face piure. La aceasta se adauga zeama de lamaie si, treptat, siropul de zahar. Se toarna sorbetul de mango intr-un castron si se introduce in congelator cca. 4 ore. Aproximativ o data la o jumatate de ora se amesteca puternic cu telul in sorbet. Se lasa sorbetul sa se topeasca putin, se introduce intr-o punga cu dispozitiv in forma de stea si se toarna in pahare racite. Se decoreaza cu felii de mango si cu frunzulite de menta.